2024. június 10., hétfő

 Link: https://www.karinthyszinhaz.hu/eloadasok/19-fat-pig-kover-diszno

2024.05.30. Karinthy színház, 19:00-21:30 között

Insta bejegyzés:

Úgy tűnik ez a búcsúelöadások hete... Ma ugyanis a Karinthyban tajekoztattak bennunket, hogy ez lesz az utolso Fat pig, lejart a licensz. A darab tortenete szerint egy atlagos uzletember osszeismerkedik egy kisse telt alkatu konyvtaros holggyel. Kapcsolatuk rogosen alakul, az ember drukkol, hogy a ferfit ne a kulsosegek erdekeljek, es tartson ki a sokkal szimpatikusabb no mellett, mint az elozo baratnonel probalkozzon ujfent, aki hisztirohamaval elesen ellentetben all a foszereplo holgy szelid, melegszivu es jokedelyu karakterenek szerethetosegevel. A ket no kozott eros kontraszttal lett abrazolva, miert kellhet az egyik jobban a masiknal. Olyan hiteles volt a hiszterika, hogy kimentem volna a szinhaz bufejebe, felkapok egy uveget es hozzavagom...😂😂😂 szoval gratula, elethunek hato, megis a valosagban elkepzelhetetlen kiborulast prezentalt a szineszno es ezt még dijazta is a kozonseg...ehh.. Balazs Andi jateka finom volt, bájos, humoros, megtudtuk pl. A konyvtarosokat nyomtatott szovegtechnikusnak nevezik a mai modern korban... az elengedes nagyon fajdalmasan lett abrazolva... oszinten? Megkonnyeztem...
Es a heten ez a 2.bucsu darabom, de allitolag a Jozsef Attilaban a Szall a kakukk feszkere is befejezte eloremenetet a szinhazban, ahogy az Operettszinhazban a Lili barono, ha jol emlekszem. De minden lezaras uj kezdetet is jelent, hiszen tegnap es ma is sikerult a daraboknak koszonhetoen uj baratsagokat kotnem, aminek modfelett orulok. :)#búcsúelőadás #karinthyszinhaz #fatpig #kövérdisznó #szépdarab #deadialogusok #borzalmas #hiszterikuspicsa #kedves #újbarátságok #balazsandi #pásztortibor #retibarnabas #tothszilvialilla #osszeborultak #pezsgoztek #megerdemeltek #gratula #billieeilish #badguybillieeilish

A Kövér disznó is lehet boldog...

Vígjáték 155 perc 2 felvonásban Neil LaBute

Tom, egy nagyvállalat feltörekvő munkatársa, egy véletlen folytán megismerkedik a szabadszájú és őrjítően vicces Helennel, aki meglehetősen molett alkata miatt erőteljesen eltér az aktuális szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lojalitását.

A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája először kerül Magyarországon színpadra. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték.

A darab főszerepében BALÁZS ANDREA, a Karinthy Színház országos népszerű-ségnek örvendő színésznője újra együtt dolgozik Iványi Árpád rendezővel és Réti Barnabással, így a nagy sikerű Tortúra eredeti stábja ismét valami emlékezeteset alkothat a színházrajongók örömére. Helen szerepe Balázs Andiért kiált, aki jól ismert komikusi vénája mellett most újra megcsillogtathatja szintén jelentős drámai képességeit.

Az előadás a mű eredeti jogtulajdonosának engedélyével, a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével jön létre.

 

Alkotók
  • Rendező Iványi Árpád
  • Rendezőasszisztens Tóth Zsófia
  • Koreográfus Sallak Petra
 
  • Szereplők
  • Helen Balázs Andrea
  • Tom Pásztor Tibor
  • Jeannie Tóth Szilvia Lilla
  • Carter Réti Barnabás
 
 

Nincsenek megjegyzések: