2016. október 9., vasárnap

The Phantom of the opera - 30th Anniversary

30 éve a londoni Her Majestik színházban mutatták be az original Operaház Fantomját. Hosszú időszak. 30 év alatt sokszor játszották nemcsak Londonban vagy Broadway-en, hanem más nemzetek színpadain is megjelent a sikeres mű, némelyikük lemásolta az eredeti előadást vagy éppen olyan országok is akadtak, akik más fajta rendezésben gondolkodtak, így születtek meg a non replikák. 



2016. október 10-e kétségkívül a Fantom napja. A különleges jubileumi előadáson, a három főszerepet a jelenlegi, első londoni gárda fogja bemutatni Ben Forster mint ‘The Phantom’, Celinde Schoenmaker mint ‘Christine Daae’ és Nadim Naaman mint ‘Raoul’.

A 25 éves jubileumon Ramin Karimloo alakította a Fantomot, Christine Daaé-ként Sierra Boggess, míg Raoul szerepében Hadley Fraser tündökölt. Az előadást a londoni Royal Albert Hall-ban tartották, 2011-ben. Különlegessége volt, hogy több országban egyszerre vetítették a mozikban, élő közvetítés volt,  így egyszerre láthatták a helyszínen lévő rajongók és azok, akiknek nem sikerült elutaznia Londonba. Érdemes felkeresni a vivalamusical.hu oldalt, ők írtak közelebbi beszámolót a "hazai moziélményről". A 25 éves ünnepi előadásról készült DVD és Blueray is. :)


Szóval, OKTÓBER 10-ÉN BOLDOG 30. SZÜLETÉSNAPOT AZ ORIGINAL FANTOMNAK!!! 
és egy kis fricska neki: hála az eredeti produkciónak a magyar non replika Fantom megszülethetett! :) Köszönöööööm!!!!
Ezt magyarázom Nektek, hétfőn jubileumi előadás lesz!!!! Október 10-én!!!



Nincsenek megjegyzések: