2020. február 5., szerda

Ketten egyedül - A Nagy Gatsby nem Leonardo DiCaprio formálásában

Kedves Olvasók, tavalyi előadásokról készített összefoglalóimat fogjátok a 2020-as színházi év megnyitásaként olvasni.

Elsőként A Nagy Gatsby-ről mesélek:

Link: http://vigszinhaz.hu/A_nagy_Gatsby

"Scott Fitzgerald műve nyomán a színpadi változat zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós írta, dalszövegeit Vecsei H. Miklós és ifj.Vidnyánszky Attila jegyzi, aki egyben az előadás rendezője is."
Scott Fitzgerald műve nyomán a színpadi változat zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós írta, dalszövegeit Vecsei H. Miklós és ifj.Vidnyánszky Attila jegyzi, aki egyben az előadás rendezője is.
Scott Fitzgerald műve nyomán a színpadi változat zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós írta, dalszövegeit Vecsei H. Miklós és ifj.Vidnyánszky Attila jegyzi, aki egyben az előadás rendezője is.
Scott Fitzgerald műve nyomán a színpadi változat zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós írta, dalszövegeit Vecsei H. Miklós és ifj.Vidnyánszky Attila jegyzi, aki egyben az előadás rendezője is."


Barátnőm, Lilla hatására, illetve a Cabrio általi rajongásom végett szántam el magam arra, hogy megnézzem ezt az előadást. Nem bántam meg, sőt!


Nem ereztem magam még olyan abszolút átszellemülten és izgatottan mint amit itt élhettem meg (korábban a Madáchos József és a színes alomkabát hatott rám így) az előadás egész létezése alatt. Vidnyanszki fia rendezésében a színre vitt könyvadaptáció a bulis hangulaton túl komoly elgondolkodtató tartalmat hordoz és közöl a közönséggel. 

Gatsby egy katona volt, akit szerelmétől a háború messzire sodort. A no időközben férjhez ment, gyereket szult. Elviseli férje hűtlenséget is, azonban vágyakozik titokban azután a katona után, aki egykoron a mindent jelentett szamara. A darab során őszintének hat a viselkedése, a no beismeri, h Gatsby szamara az igazi es férjétől el fog válni. De elhatározását nem hajtja végre. Ugyanakkor a ferj szeretőjét elüti Gatsby kocsijával, es a szerető férje komoly bosszút forral, am célszemélyt téveszt es Gatsby esik áldozatul. A léha világon tul bemutatásra kerül a porias, szegeny let, olyan karakterek, akik elvágyódnak a szegényes közegből, es barmit megtesznek a cel erdekeben.

A narrátor karakter hatásvadász módon bejön es a közönségre szegezi csőre tolgott pisztolyat, gobbszor elsüti, miközben az utsllsk benneteket harsogja. - hatasos belépő, az ide se jövök többet kategoria :D

A tömeg jelenetek mozgalmasak, dinamikus táncjelenetek, a szünetben is csak bulizni tudtunk.

Pár idézet a műből és kedvenc dolgok:
"Hogy a pörgő bajuszú kurva életbe ne?
O lesz a lany, most is o lesz talán
Ketten egyedul
- harom meleg pasi
- Gatsby temetesere csak a narrator jon el
- amig partikat adott jo volt, azt is ano most tette, várta hátha átjon Hozza bulizni..."

Az ajánló videó a Vígszínház felületéről:


A Pozsonyi Piknikre kitelepült pár előadás szösszenet megosztására a Víg. Minden évben megrendezett program ez a Pozsonyi utcában eredetileg, most inkább a Pesti rakparton szokták tartani. Jó hangulatú, mindig össze lehet futni érdekes, ismert színészekkel. 

Pár részletet adok megosztásra a darabból
A fődalt, Wunderlich József előadásában hallhatjuk:



 Az első találkozás a díszes bagázsban





AJÁNLOM, NAGY NAGY NAGY NAGY NAGY ÖRÖMMEL, HA IGAZÁN PARTIZNI VÁGYTOK EZ A DARAB A TIETEK!!!!!

Nincsenek megjegyzések: