2010. április 10., szombat

iWiW Kapu: hordozhatóvá váltak ismerőseink
Ha az internet különbözőféle szolgáltatásait igénybe akarjuk venni, lehet mostantól kulcs az IWIW-es azonosítónk. A Kapu nevű funkció elindításával a közösségi oldal felhasználói az iWiW-es adataikat egyfajta digitális útlevélként használva egy gombnyomással regisztrálhatnak külső oldalakra, sőt az ottani tevékenységükről a hírfolyamot olvasó ismerőseiket is értesíthetik.

Az iWiW Kapu webhelyeknek nyújtott szolgáltatás: egyfajta beléptető rendszer, amit a webhely látogatói azonosítására használhat anélkül, hogy saját regisztrációt használna. Ezzel a külső webhely nem jut hozzá a belépők személyes adataihoz, pontosabban csak azokhoz, amelyekre a felhasználó engedélyt ad.

Előnyei: elég egy jelszót megjegyezni, és azzal számos oldalra lehet belépni.
A kapus belépéssel a felhasználó nem hagyja el teljesen az iWiW-et, a technológiát használó oldalaknak engedélyezheti, hogy különböző üzeneteket írjanak a hírfolyamba.
A Moly.hu könyvszerető közösségi oldalra belépők például az iWiW-re is kiirathatják, melyik könyvet értékelték éppen, mit olvasnak.
Akik pedig a Turulcsiripet használják választhatnak, hogy minden Twitter üzenetüket vagy csak az #iwiw címkét tartalmazókat vegye át a közösségi oldal.

Ha hírfolyamba írunk
: a Kapuval a felhasználó nem csak a jelszavát, regisztrációs adatait viszi magával, hanem a barátait is. A Kaput használó oldal automatikusan felismeri azokat az ismerősöket, akiket már az iWiW-en bejelöltünk, és rögtön meg is jeleníti az ő tevékenységüket. A Netpincéren megtekinthetjük, hogy mit rendeltek a kollégák, egy árukereső oldalon látni, milyen kütyükre, vicces holmikra ruháztak be az ismerősök.

A könyves közösségi oldal lehetővé teszi, hogy ne kelljen végigkérdezni mindenkit, hogy mit olvasott mostanában, és jó volt-e.

Hírfolyamban megjelenik: a státuszfrissítések, értékelések és egyéb akciók.
Az érdekesnek tűnő elemekre kattintva pedig rögtön át lehet jutni a kapus belépést kínáló oldalra, később még regisztrálni is tudunk ezen az oldalon. Véget ért a hosszadalmas, mindenre rákérdezős regisztrációs lapok kitöltése. A regisztráció után, rögtön meg lehet kezdeni a nézelődlést, rendelést, olvasgatást.

Az iWiW Kaput alkalmazó oldalak listája még igen rövid. Jelenleg csak a már fent említett oldalakon van elérhetősége.
Fontos még megjegyezni: Az iWiW közösségi portált az [origo] kiadója, az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemelteti.

Kapcsolódó linkek:

Nincsenek megjegyzések: