2010. április 1., csütörtök

Új vezetőt keresnek a magyar Google-hoz

Peresztegi Zoltán, hivatalos nevén, Mr. Google Hungary januárban távozott az internetes vállalat budapesti kirendeltségének vezető pozíciójából. Azóta meghirdették, hogy lenne egy betölthető hely a vállalatnál.

A Google hazai irodájának vezetője a Country Manager pozíciót töltheti majd be.
Mit jelent mindez: a vállalat értékesítési, marketing- és üzletfejlesztési feladataiért felel.
Továbbiakban beletartozik az ügyfelekkel és a szakmai szereplőkkel, így ügynökségekkel, keresőmarketing-szakemberekkel való kapcsolattartás is. A hazai képviselet vezetője egyben a Google hazai nagykövete is, "Mr. Google", aki a cég arca és fő reprezentánsa idehaza. Presztízse van. Az internetes vállalat, miután a "nagyfönök távozott" már akkor bejelentette, hogy szüksége van egy új vezéregyéniségre. De a keresésére csak most indultak meg, most hirdették meg.

A Google nem rendelkezik fejlesztőközponttal, vagy jelentősebb regionális bázissal Magyarországon: a cég itteni emberei elsősorban értékesítők, akik pénzt termelnek az online hirdetések értékesítésével.

A volt nagyfőnökről bővebben: Peresztegi Zoltán hivatalosan 2007 januárjától volt a Google magyar képviseletének vezetője, aki egyedül kezdte meg a munkát, mint a cég első hazai alkalmazottja, majd 2008-ban és 2009-ben két-két újabb szakemberrel bővült a stáb. A Google előtt Peresztegi stratégiai kommunikációs menedzseri pozíciót töltött be a T-Mobile-nál, ahol a márka piaci pozicionálása, fejlesztése tartozott hozzá, ezt megelőzően az HBO-nál dolgozott marketing és PR vezető pozícióban.

Kicsit az álláshirdetésről: A szövege szerint a Google tapasztalt menedzsert keres a Country Manager pozícióba, aki nem csak ismeri a hazai online médiapiacot, de már dolgozott a Fortune 1000-es listáján szereplő cégekkel. Nemcsak vezetőt, de regionális kommunikációs vezetőt is keres a vállalat, aki szintén dolgozott budapesti irodában.
Szóval, aki úgy gondolja, hogy megérett egyik avagy éppen a másik feladatra, ne habozzon! Jelentkezzen gyorsan, hogy a Google tovább virágozzon az "internet fáján"!


Kapcsolodó Linkek:


Nincsenek megjegyzések: