2017. április 11., kedd

Aida a milánói Scálából

A szerencsémnek köszönhetően, és a klasszikus zenevilág egyfajta Istenének hála, rátaláltam vasárnap Verdi Aida előadására, a közvetítés a Scalából  történt. A darab legismertebb dallama, a Győzelmi bevonulás. Ebbe most belehallgathattok:


A darab maga az etióp rabszolgalány és az egyiptomi hadvezér tragikus szerelméről szól. Az előadásról elmondható, hogy sikerült semmi maszlagot, modernséget belevinni, tehát korhű maradt, és igaz nem voltak a bevonuló alatt nagy harci szekerek, élő állatok a színpadon, mindenesetre látványra így sem lehetett panasz, illetve a zenekar és a kórus is megtette a maga hatását. 

A legjobban az Aidat alakító Kristen Lewis és Amneris-t megformáló Anita Rachvelishvili játszottak kiemelkedően. Ők a tapsrendnél is meghatódva köszönték meg a közönségnek a szeretetet és a zenekarnak a fantasztikus közreműködést.

Szerintem érdemes lenne utána kutatni. 

Linkek:
(1. rész) https://www.youtube.com/watch?v=JXWT49L3gYU

Ha még nem említettem volna, az első elképzelés szerinti Puccini előadása, Pillangó kisasszony (Madame Butterfly) is itt a Scala-ban látható. A trailere, a darab legismertebb dallamával itt tekinthető meg:



Nincsenek megjegyzések: