2017. szeptember 19., kedd


Nagy szeretettel és túlcsorduló örömmel köszöntöm a kedves régi és új olvasóimat a Phantomvizio blogon! :) 

Az idei évadban sem maradtok érdekes színházi és egyéb kulturális programok híreiről, élménybeszámolókról! Lesz itt sűrű fennforgás, az állandó "társ" az M5-ös csatorna jóvoltából időnként opera vagy balett csemege, illetve személyes benyomásaimat is olvashatjátok, ezúttal több műfajt járok körbe, lesz itt opera, musical, próza, balett és minden más... :) 

A blog nevéhez hűen természetesen továbbra is foglalkozom Az Operaház Fantomja világával, kitekintünk a nemzetközi produkciókra, legyen szó az eredeti előadásról, annak másolatairól, vagy a "különc" rendezésű non replikákról. A másként rendezett előadások tekintetében, a finn előadás Göteborugh-ba (Svédországba) költözik, a román produkció Norvégiába utazik, 2018-ban visszatér a cseh változat és lengyel, ami a 10 éves évfordulóját ünnepli, és ekkor valósul meg a non replika Szerbiában is, illetve koncert előadásokra is lehet számítani, pl. Málta. 

 Ám az idei, 2017-2018-as évad teljesen más lesz, hiszen immáron 15. évében fut a hazai, madáchos produkció, Az Operaház Fantomja. A darabot 2003-ban mutatták be, és azóta töretlen sikerrel játsszák, a szereplőgárda időnként változásokon esett keresztül, de a színvonal minden esetben ugyanolyan magasra lett téve. 


Úgyhogy bőszen lesz, mit olvasni, címkék terén a saját jubileumomról olvashattok: emléktöredékek, más szemszögből. 

Továbbra is a címkék alapján érdemes keresgélni olvasnivalót itt: híradás, élménybeszámoló, infovideó (illetve a darabok címe alapján, szerzők szerint vagy művésznevek alapján is kereshettek). A Fantomok tekintetében: a cím, a non replika és a nemzetiség + fantom címszók szerint érdemes böngészni.

Még valami: bátran írjatok, szóljatok hozzá a bejegyzésekhez, véleményeteket szívesen fogadom! .)
SZERETETTEL VÁRLAK BENNETEKET AZ IDÉN IS! 
ELSŐ KÉT "ÉLŐ" ELŐADÁSOM: A LEPKEGYŰJTŐ ÉS A RIGOLETTO LESZ. :)

Nincsenek megjegyzések: