2018. június 1., péntek

Mindhalálig musical

Annyira örülök, hogy nem Polyák Lillával láttuk, öngyilkos lettem volna!


Előadás címe: Mindhalálig musical
Időpont: 2018. május 27. este 19.00 19.00-22.00
Helyszín: Budapesti Operettszínház
Műfaj, a felépítés: musical, válogatás népszerű előadások legismertebb dalaiból
Teljes adatlap: http://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=213&evadId=13&menuId=29

A szereplők:
Janza Kata, Kocsis Dénes, Vágó Zsuzsi, Nádasdi Veronika, Lévai Enikő, Gubik Petra, Maros Bernadett, Laki Péter, Cseh Dávid Péter, Horváth Dániel.

Mostanság eléggé ki vagyok borulva... a május nem úgy alakult, ahogy kellett volna...sőt! Úgyhogy előadást is kihagytam, de ezt nem! Az Operettszínház repertoárjába egy musical válogatásokból álló darab került, ahol a régi nagy nevek mellé, újabb fiatalok társulhattak és bizonyíthatták rátermettségüket e műfaj területén.

Részleteket hallhattunk:
- Kabaré (ezzel indult, Serbi volt a porondmester)
- Az Operaház Fantomja (kellemes borzongás futott át rajtam, amikor felcsendültek a jól ismert szerelmi duett - Szeress, csak ennyit kérek én - szinte már előfutára volt a szerdai nagy 800. jubileumi előadásnak)
- Vámpírok bálja (Zsuzsi igazán elmehetne és énekelhetné ezt a szerepet, mert a hangja erőteljes és igen kifejező, illik Sarah-hoz. Partnere, Horváth Dániel túl gyorsan harapta meg a nyakánál, ott még ki kellett volna énekelnie egy utolsó nagy hosszú hangot)
- Szépség és szörnyeteg (Érdkes, hogy váratlan volt Nádasdi Vera feltűnése, mivel rögtön az ismert jelenet jutott eszembe, pedig tudom, hogy a Teamama énekli a dalt)
- Miss Saigon - Szóló Szaxofon, Kocsis Dénes és Vágó Zsuzsi performansza gyönyörű volt
- Evita - Miért kell, h sírj Argentina? Gubik Petra átlényegült és majdnem azt hittem, amikor bejött a színpadra, hogy Janza Katát látom...
- Apáca Show - hiába vártam, h nagyot szóljon, füllel hallgatólag Nádasdi Vera arra ment rá, h szétordibálja a fejét, a táncosok se voltak különbek! Az a keresztre feszített póz, inkább gúnynak minősült, mint valami áltatós viselkedésnek...
- Jézus Krisztus Szupersztár - Getsemané - Cseh Dávid Péter előadásában - sose többé ne merjen ehhez a dalhoz hozzányúlni! Mindenkinek sajátos a felfogása és előadásmódja a egyes zenékkel kapcsolatban. Máshogy adja elő, önmagára próbálja vetíteni, írni. Az előadásmód borzalmas volt a fiú előadásában, be kellett fognom a fülemet... Az öltöztetője eléggé József jelmezére hasonlított, amikor első alkalommal a színpadra lép a szereplő... (Madách produkció)
- Aida - musicalből Aida éneke Gubik Petra tolmácsolásában
Oroszlánkirály (Gubik Petra és Cseh Dávid Péter a felemelkedett deszkákon énekeltek)
- Jekil és Hyde (Eljött az óra) illetve Jézus Krisztus Szupersztár (címmel azonos dal) - e két előadást Serbán Attilához tudom a leginkább kötni. Az előadott dalok, a karakterek mind által hitelesen szólnak. Egyszóval, ezek a szerepek neki lettek írva, és jól áll neki, a módival nem lehet vitatkozni.
- Hair (a második felvonást lezárva ebből sok részletet hallhattunk)

Az est remekbe szabottan telt, kicsit korzóztam a színház beltereiben, folyosóin. Készültek képek, hamarosan közlöm őket.

Szép dolog az ifjúságokat előhozni egy-egy darabra, hátha a közönség megszereti őket. Ebben az előadásban meg volt a ráció a folyamatra. Ugyan egyik új embert sem avattam kedvencemnek, ám  adhatunk nekik esélyt. Fejlődésüktől függ, hogy a jövőben látni fogjuk-e őket még egyszer vagy akár többször...

A tehetségek felemelkedése vagy megismertetése mellett még jó lehetőség a közönség számára, hogy visszaemlékezzenek a musicalekre, amiket korábban volt szerencséjük átélni, így emlékébresztő funkcióval is bír a darab. De mindenki maga döntse el, ha tetszik a musical, mint műfaj, mert akkor mindenképpen érdemes jegyet váltani.

Ajánlom. 



Nincsenek megjegyzések: