2024. július 11., csütörtök

Oltári Srácok - visszatekintés és emlékezés 2007-ből

Úgy tűnik van, ami kimaradt a szórásból és kell pótolni. Így jártam az Oltári fiúkkal is. A darabot a pesti Broadway-en jelentették be, a korábban, évente megrendezett, szeptember elején tartott kis összejövetel, két napos fesztivál, amikor is az operettszínház színészeivel, együtteseivel lehetett találkozni. Színes csokrokat nyújtottak át,mindenki igyekezett az átlagosnál többet és mást megmutatni magából. Soha, szinte senki se volt komoly vagy komolyan vehető. Szívbeli esemény volt, ami hagyományt az Operettszínház már nem őriz. 

Szinte hihetetlen, mennyi víz lecsorgott a Dunán és a Tiszán is...mennyire régen volt ez a 2007. és, hogy milyen fiatalok voltak a szereplők. Mészit és Dolhait a Rómeó és Júliából ismertem meg, Mészit rögtön megszerettem, és amilyen darabban szerepelt, látnom kellett vele. Elkötelezett rajongó lettem. Serbán Attilával talán ekkor találkoztam először, és 2008-ban már a Józsefben is megkapta a címszerepet... olyan, édesnek találtam, igazi cukorfalatnak. Kerényi fiútól, akkor sem, sem most nem voltam elájulva. Apu benyomta a fiát, ahova csak tudta...végül is, mostanra már mondhatjuk, hogy tehetséges...bár elhagyta '24-ben az Operett-et, mert az új vezetőség nem vette figyelembe, ahogy sajnos, több társát sem... Szabó Dávid élőben volt csalódás, mert a broadway-en valami random régi ismerőse betámadta, mi rajongók meg le voltunk ejtve magasról, megvárakoztatott bennünket, nem foglalkozott velünk, pedig érte is sorban álltunk...kedves, nem?


A kis vallásosnak ható előadást a Tháliában tartották még nagyon régen. Emlékszem, a földszinten ültünk, és megmozgattak bennünket. Koncertszerű előadás, ami a hittel kapcsolatos, 5 fiúról és a hitük megéléséről szól, illetve a sponziról, akinek nem lehet kimondani a nevét...

A szereposztásban nem ismertem kétséget, velük láttam, mert hozzájuk ragaszkodtam: Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó Dávid, Serbán Attila.


https://www.youtube.com/watch?v=a7nO0YiFlGc

Link:https://hu.wikipedia.org/wiki/Olt%C3%A1ri_sr%C3%A1cok

Átmásolva a tartalom, hogy itt is meglegyen:

Az Oltári srácok című kétfelvonásos musical Mark Kessler és Ken Davenport tollából született, amit először a New York-i Broadway-n játszottak. Magyarországon 2007. március 29-én mutatták be a Thália Színházban (a darabot az Operettszínház színészei játsszák a Tháliában). A darab azóta is sikeres, előadásain a nézők nagy része már-már törzsnézőnek számít.

Azon ritka előadások közé tartozik, ahol a színészek szó szerint bevonják a közönséget a darabba. Példának okáért a darab elején egy kis táncra pezsdítik a nézőket, majd egy hölgyet felhíva a színpadra, énekelnek neki, és ajándékot kap a fiúktól. 

A darab egy öt tagból álló fiúcsapatról (Matthew, Mark, Luke, Juan, Abraham) szól, akiknek utolsó koncertjükbe csöppenhetünk bele. A fiúk a fejükbe vették, hogy a zene erejét felhasználva próbálják nemesebbé tenni az emberek lelkületét. A srácok még az elején egy templomi kórusban énekeltek, így az egész darabban jelen van ez a fajta bibliai hatás. Először elmesélik, hogyan alakult meg az együttes; mind az öten másra emlékeznek. Majd megpróbálják a közönséget a zene szeretetére nevelni, annak a cégnek a segítségével, aminek nem mondhatják ki a nevét. A koncert annyira jól sikerül, hogy a végén már csak négy „hitetlen” ember marad. Ekkor a srácok – Abraham kivételével – bevallják, hogy valójában mindegyikük kötött egy lemezszerződést a céggel, természetesen szólólemezről van szó. Miután bevallják egymásnak, kisebb huzavona után a srácok végül megbocsátanak egymásnak.

 

Nincsenek megjegyzések: