2023. május 30., kedd

Barokk story-ban maradva, a Kálmán Imre Teátrum újabb érdekes szinfolt előadása

 2023.05.26., péntek, 19:00, Kálmán I. Teátrum

A darab címe: Veszedelmes viszonyok

A filmet 1988-ban mutatták be a mozikban. A történetéről itt olvashattok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Veszedelmes_viszonyok_(film,_1988)

Instabejegyzésem az estről:

Veszedelmes viszonyok a regi Moulin Rouge-ban. Az elso felvonas nem volt nagy durranas, de a masodik már ütött és hűen tükrözte az 1988-ban bemutatott film jelentosebb pillanatait. Habár a párbaj nem két fő nézeteltérését mutatta, hanem mindenki beledöfte kardját a vikomtba, akinek csak ártott... Kocsis Dénes nem volt rossz, de az igazat megvallva egy Sándor Péter performansz nagyot dobbot volna rajta... Polyak Lilla meg sirni se tudott igazan, megsiratni a vikomtot...de amugy jo volt mindenki, keves szereplos, 6 fővel. A filmet 1 nappal a darab elott neztem meg es orultem, hogy nyomokban tukrozte azt. Janza Kata kiemelkedo teljesitmenyt nyujtott egyreszt a kozonseggel valo szemkontaktus miatt, masreszt az anyai karaktere miatt, amivel a filmbelihez kepest több lehetoseget kapott az alakitasra. Hangsulyosabb volt.. Prozaban is szivesen meghallgattam volna, de zenes darabnak lett beallitva, emellett sajnos, nincs fulbemaszo dala. Mindenesetre Jo volt es nagy szeretettel ajanlom, aki ismeri a filmet, aki szereti a barokk korban jatszodo kosztumos eloadasokat. :) #kalmanimreteatrum #veszedelmesviszonyok #kocsisdenes #polyaklilla #gubikpetra #janzakata

 

Operett-mentés: A darab linkje: https://operett.hu/repertoar/veszedelmes-viszonyok-eid36527

Veszedelmes viszonyok

Kovács Adrián - Kiss Csaba - Müller Péter Sziámi

Zenedráma két részben Choderlos de Laclos regénye nyomán.

Szerelmek és intrikák szövevényes, buja sorozata. Öt film, többszáz színházi előadás született belőle. Zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be Kovács Adrián eredeti, izgalmas zenéjével. Története közismert: M. márkiné és V. vikomt egymást támogatják naiv lelkek megrontásában, jó hírük tönkretételében, míg egy nap egymás ellen fordulnak, és viszonyuk veszedelmessé, sőt halálossá válik. Mi a regény titka? Oly mélyen és plasztikusan ábrázolja a vonzalom, a csábítás, a megrontás és a gyönyör mozgatórugóit, az emberi hiszékenység és kétszínűség árnyalatait, a nemek közti harcot, hogy folyton azt érezzük: e finom kelmékbe és szavakba burkolózó hölgyek és urak a mi érzelmi küzdelmeink és vereségeink megszemélyesítői. Jelen színpadi változat a Kálmán Imre Teátrum (az egykori Moulin Rouge mulató) intim terét használja játéktérként - díszletként. Az előadás rendezője Kiss Csaba.

 

ElÅ‘zetesen nem tudtam ki kicsoda a filmben, ugyanis egy ismert regénynek az ismert 1988-as filmadaptációját néztem meg, részletekben egy nappal az elÅ‘adás elÅ‘tt, hogy képben legyek, mégis mit fogok látni. A barokk-os mivolta miatt váltottam anno jegyet rá, meg ha összejön Széles Flóra miatt, aki Az Operaház Fantomja-ban új Christine-ként debütált még 2022. novemberében. Sajnos, az utóbbi nem jött össze, ugyanis Gubik Petra fogja alakítani a szerelmi háromszögben azt a nÅ‘t, akiért a férfi fÅ‘szereplÅ‘ rajong….

 

Nincsenek megjegyzések: