2015. február 15., vasárnap

Denk an mich (Phantom der Oper) - Valerie Link & Christian A. Müller - S...


Újrahangszerelés felsőfokon! :)

Denk an mich azaz Gondolj rám! (Az Operaház Fantomja) Valeria Link előadásában hallhatjuk. A dal különlegessége, nemcsak az énekesnő szép hangja, hanem maga a zene újrahangszerelése. A második videóban a musical leghíresebb dallamát, az Éj zenéjét hallhatjuk Christian Alexander Müller tolmácsolásában, nagyon emocionális előadásmódban. 


Egy nyár esti előadásból vannak a részletek (Sommernacht des Musicals 2013). Valeria Link, mint tudjuk a jelenleg futó német nyelvű, original Fantom produkcióban alakítja Christine Daaé-t (Hamburg, Flora színház), míg a fess úriember, Christian Müller az esseni produkcióban formálta a titokzatos álarcos szerepét.


A harmadik videóban már közösen éneklik a főcímdalt. Egyszerűen fantasztikus, mennyivel dinamikusabbá tudták tenni itt a koncerten a zenét. Az orgona hangja erőteljesebb, a vokalisták is kiváló munkát végeznek a háttérben, ám sajnos, a felvétel minősége nem a legjobb. Viszont még a színészek munkáját szemléltetve, meg kell állapítanom, hogy az ária részt lerövidítik, illetve Müller Fantomja sokkal halkabban követeli a múzsája hangjának erőteljesebb kifejtését - ami szerintem nem rossz elgondolás. :)

Illetve az utolsó videóban Matthias Edenbourgh-ot és Valeriát láthatjátok a hamburgi előadásból.





 
 

 

Nincsenek megjegyzések: