2015. december 23., szerda

Román fantommal ismerkedünk...




A román előadásból teljes hangfelvétel. nem a legjobb minőség, de egy kedves ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet. Megosztom számotokra. :)

Egy kis vélemény -nyilvánítás a non replikáról, összefoglalóan:

Egy szereposztásos, a három főszereplő jó hangú. Ám többségében sok új ötletük nem volt, hiszen rengeteg mindent elloptak a különféle Fantom-variánsokból:  a csillár (UK/US Turné), az Operaház kupolája (magyar darab), a maszk bal oldalon való viselete (észt verzió), a csónak jelenet (Ken Hill színpadi variáns), Maszkabál színei és a Don Juan jelenet (film változat 2004-ből).  

Ötletes viszont: az Angyali hang – Christine-nek nincs öltözője, csak az Operaház egyik ablakában ücsörög, virágot szorít a kezében, amit a vikomttól kapott. A Fantom nem tükrön, hanem egy ablakon át hívja a nőt. Az Éj zenéje: Christine a csónakban marad egy ideig és a Fantomtól egy „könyvet” kap, ami feltehetőleg az Éj zenéje kottáját tartalmazza. A Maszkabál jelenet, ahol a lány angyalként jelenik meg, a Fantom pedig nem Vörös Halál inkább a Vörös Robin Hood (bár ez is színekben hasonlít a 2004-es filmfeldolgozásra). A maszk levétele a darab végén, a szenvedélyes csókkal.  

A legborzasztóbb megoldásként az Operaház kupolájának értelmezhetetlen jelenlétét tartom a temetői jelenetben, bár állítólag mindenhol megemlékezhetünk a szeretett személyről, szóval itt is előfordulhat. Továbbiakban: A tetőn zajlik a temető, és a Fantomnak van egy pisztolya, Christine a két férfi közé ugrik. Sokkalta modernebb környezetbe van helyezve a történet. A három szereplő közül leginkább méltatható, Irina Baianț, aki operaénekesi múlttal rendelkezik, míg a Raoul-t megformáló férfit egy tehetségkutatóban fedezték fel. A Fantom sem érdemel különösebb figyelmet. A főhősnő szőke.



Link1: https://www.youtube.com/watch?v=F0bm26A9JB8&feature=youtu.be&t=40m36s
Link2: https://www.youtube.com/watch?v=BDJAUDD9Q1I
Lin3 (jelenetek az előadásból): https://www.youtube.com/watch?v=2orLgtX1XFg

Nincsenek megjegyzések: