2015. március 20., péntek

A Las Vegas-i Fantomnak nem akármilyen csillárja van/ Chandellier crash from every versions



Las Vegas-ban szintén az original előadás látható, mégis különbözik a többitől, mert a csillárja több részből tevődik össze, ezért egyedülálló és rendkívüli módon látványos, főként, ahogy összeillesztődnek az egyes darabok. Jó kis figyelemelterelő, így a színpadon a munkások és a művészek gond nélkül mozoghatnak.




A LV csilláron túl, lássuk a többi színpadi verzió szemet gyönyörködtető szerkezetének lehullását.


Elsőként a Fantom filmadaptációi alapján: 


A következő összeállításban a színpadi produkció csillárjait láthatjátok, köztük a magyar és lengyel előadásokét is.




Megfigyelhetjük, hogy az original változatban a Fantom sokkal több gyűlölettel túlfűtött karakterként van megjelenítve. Egykori szerelmére képes lenne még egy több tonnás függőszerkezettel lesújtani, csak, hogy bosszút állhasson rajta. Szerintem ez eléggé kegyetlen fordulat az eredeti darabban, ráadásul Raoul-nak is közbe kell avatkoznia, ha ő nincs a buta, egymagában álló Christine-t elsodorná a hatalmas mennyezeti fényforrás. A LV változatban, megint módosítást láthattunk, hiszen úgy tűnik nem az első felvonásban, hanem a másodikban, közvetlenül a leleplezés után történik az incidens.

És a végső fordulathoz, a színpadi megjelenítéshez ötletek is kellenek, ezért nézzük meg ezt a felvételt is.




Miután elkészültünk a kis fényforrással, lássuk, hogyan oldották ezt meg nagyban, valamint a jelenetet, amiben először fordul elő a csillár, a Prológusban.


Nincsenek megjegyzések: