2022. szeptember 16., péntek

Szeptember Kultura 3. rész - Pozsonyi piknik és Operett Forgatag

 Szeptember 3. szombat délután-este Pozsonyi Piknik a 13. kerületi pesti rakparton

 Szeptember első hetei izgalomra adnak okot, főleg a szezon végi kulturális fesztiválok ekkor jelentik be újdonságaikat, és találkozhatunk a szeretett színészeinkkel.

 
A Pozsonyi Piknik, amit rendszerint a 13. kerület rendez, ezúttal is a pesti rakparton, a Jászai MAri tér és a Szent István park között húzodott. A kultura többféle formában mutatkozott meg (ételben: rétes, likőr vagy multimédiás cuccokban: DVD, CD). És rendszerint ilyenkor lehet találkozni a színészekkel is,a  kitelepült színházi sátraknál. Kigyozó sor állt a Vígszínháznál, az Operetszínháznál. Az 5 órai j hangualtot a Danubia zenekar két művésze biztosította. A Jászai színpadnál az Operettszínház tartott pár perces műsort, énekeltek többek között az Abigélből, a Hegedűs a háztetőnből, a Jekyll és Hyde-ból, illetve a La Mancha Lovagjából. Az énekesek később a sátraknál dedikáltak: Homonany Zsolt, Nádasdi Vera, Pacskó Dóra és Kardffy Aisha.
 








Szeptember 4. vasárnap este Operett Forgatag, Operettszínház előtt

Sokáig gondolkodtunk, hogy ki menjünk, ne menjünk: hideg lesz, tömeg lesz...erre minden várakozásunkat, és negatív képet elfújt a pillanat, amint megtaláltuk a megfelelő helyet magunknak, ahol végigszórakozhatjuk a csapat műsorát. Mivel az operett nem a szívünk csücske, így a musicalgyöngyszemek mellett tettük le a voksunkat. Jó volt nagyon, talán az eddigi egyik legjobb programja az Operettnek, amióta volt egy világjárvány, és pár igazgatóváltás... ugyanis a színház nem találta a megfelelő hangot a közönséggel - nem olyan, mint a 2000es évek elején volt...és most ez a kis szösszenet olyan finom, üde érzést váltott ki bennem, mintha újra a régi lendület visszatért volna. Azt hiszem az új igazgató is belátja, hogy szükség van a közönségkapcsolatra, ami így kerül megnyilvánulásra.

Mindkét program 1 napos votl, a jól megszokott 2 helyett, de sok minden ezekbe bőven belefért, így nincs okom panaszra, sőt kifejezetten jól jött ki, hogy szombaton Piknik, vasárnap Forgatag. Nincs is szükség két napra, elég egy is, de az legyen valóban tartalmas.












Nincsenek megjegyzések: