2016. május 21., szombat

A 10 éves "szerelmi" kapcsolatomhoz hozzátartozik a Fantom első lépései is...

Így készült a Fantom, a magyar előadás




Link:
https://www.youtube.com/watch?v=sU-kS2OHgUU
https://www.youtube.com/watch?v=6yfl9fqjMeU&spfreload=5
https://www.youtube.com/watch?v=k8v67ceiHaY



"2000-ben elfogadott látványterv. 1997-2003 között készült el a díszlet. Kentaur mindent átvett a kor színpadtechnikával, festészetével kapcsolatban, a legapróbb részletekbe menően." :)


Akik a kezdőcsapatban voltak 2003-ban

Az Operaház Fantomja: Sasvári Sándor (hanglemezen ő szerepel), Csengeri Attila és Miller Zoltán (aki elsősorban Raoul szerepét játszotta, de harmadiknak állt a Fantomok közé). Miller 2 évig alakította a szerepeket, majd elszakadt a színház világától, és helyébe a külföldön sikereket elérő zongoraművész került, Posta Victor, aki 2005 őszén debütált az előadásban. Azóta ők hárman viszik a darabot. Új Fantom érkezéséről nincs hír, de sokan kritizálják Sasvárit, mivel hangi kvalitásai az évek folyamán megkopott. Számomra az ő alakítása időnként csúcsszuper tud lenni, viszont van amikor nívó alatti az alakítása. Csengeri Attilát dicsérik leginkább, ő érintette meg sokak szívét, Miller Zoltán visszaérkezését várják a rajongók. Posta Victorral kapcsolatban is hasonlóan megosztó vélemények vannak, viszont nekem hang alapján, Ő a Zene angyala! :)

Christine Daaé: Mahó Andrea (vele készült el a lemezfelvétel), Bíró Eszter (jó választás volt a szerep megformálásához, de csak rövid ideig játszott), és a pophercegnő, Király Linda. Krassy Renáta akkoriban negyedik Christine volt, a tartalék. Fonyó Barbara pedig újdonsült anyuka, így ő egy évvel később csatlakozott a társulathoz, viszont előzetesen többször megnézte a darabot, hogy felépíthesse magának a svéd énekesnő figuráját... A lányok közül leginkább kedvenc testalkat és hang alapján is - rajongók szerint - Mahó Andrea. Barbara termete nem igazán állja meg a helyét, a "valódi" Christine Daaé elképzelést illetően, viszont remekül játszik. Hangilag, de játék szempontjából érdekes egyvelegeet alkot Renáta, akin kevésbé látható, hogy félne a Fantomtól. Nincs konkrét kedvencem, mert mindig azt a leányzót szeretem, akit láthatók a színpadon.

Raoul, Vikomt de Chagny: Miller Zoltán (de még Fantomként is látható volt, viszont az ő hangját örökítették meg a CD-én), Bot Gábor és Homonnay Zsolt. Nagy Sándor 2006/2007 körül csatlakozott a gárdához, majd eltűnt a darabból pár év múltán, és helyébe Magyar Bálint került. Illetve, 2015-ben megérkezett az új Raoul, Solti Ádám személyében. A Raoul-ok közül Magyar Bálint hangját méltatják. Számomra egy szürke kis egér, mivel a hangi adottságokon túl, szeretem, ha kifogástalan játék is társul ehhez a karakterhez. Lássam, hogy küzd a szerelméért, lássam benne az elhivatottságot, bátorságot, erősen szóljon, ha erre szükség van. Mindezt hiányolom Magyar Bálintból, aki csak ellébecol a színpadon. Lehet, hogy csodás hangja van, de nem ereszti ki, kíméli (végül is ebben igaza van) a Primadonna szám alatt és a tető jelenetnél szólal meg erőteljesebben, végre szabadon engedte a hangját... Részemről nem kedvenc az alakítása, inkább csak elfogadom. Nagy Sanyiról már nem tudok nyilatkozni, eléggé régen volt, amikor őt láthattam. Ma már nem is játssza, a hangja már nincs meg hozzá, sajnos. Pedig nagyon szerettem őt is. Nekem, az első előadáshoz ragaszkodván, Homonnay Zsolt tetszik játék szempontjából. Tudjátok azért bírom, mert mindig máshogy alakítja a szerepet. Próbál jelen lenni, nemesi származásából fakadóan fensőbbrendűnek képzeli magát, és a Fantommal felveszi a versenyt, harcol vele. Időnként szöveget is változtat, sosem unalmas vele. Hasonlóan jó véleménnyel vagyok Solti Ádámról, az új belépőről, sok öröm van a játékában, és szeretet Christine iránt. Bot Gáborról még nem szóltam, nincs különösebb bajom vele, mivel nem olyan "raoulos", értem ez alatt, hogy nem olyan megnyerő kinézetre, ezért is védem őt, mert hangilag nagyon jó, játéka megosztó, mert van, hogy ő is elhagyja magát, mint Bálint.



Nincsenek megjegyzések: