2016. május 5., csütörtök

Phantom Tour US - másként látják a fantomot

Következzen a részletek:

Nagy örömmel jelenthetem, hogy kivételes videofelvételek birtokába jutottunk, így van rálátásunk a Turné változat, miképpen oldotta meg a darab jeleneteit, milyen újszerűségeket tettek bele. 

Őszintén szólva, én ezt az eredeti verziónál talán, egy induri-pindurkát jobban szeretem, mint az originalt. Vannak benne klassz újítások, többek között a Csillár felemelkedését követően, hogyan változik meg a színpadkép, repülünk a jelenből a múltba. De sok minden sorolhatnék.





Saját véleményem és infoim a non replikáról:

Az original produkció ellenében jött létre, mivel Webber-ék már "megunták" az eredeti darabot, mást akartak a színpadon látni. Módosították, de a jelmezek többsége szinte ugyanaz maradt. A díszletek változtak (leglátványosabb a Maszkabál jelenete), többek között vannak "rokoni" vonások a magyar non replikával is (Párizsi Operaház egyes elemeinek megjelentetése, a Fantom kinézete, a Temető ábrázolása, Don Juanban az asztalon táncolás). Nagyszerű, új megoldásokat vélek benne felfedezni, bár csak bizonyos részletekben van változtatás az eredetihez képest, mégis sokszor erőszakosabban (az álarc levétele első alkalommal és az utolsó jelenetben) közelíti meg a történetet, a szereplőit dinamikusabb cselekvésre és erősebb fellépésre ösztökéli. Machintosh rendezésében már nincs komplex érzelmi töltet. Christine egy nagyon szép leány, nem egy festményszerű ideál, a Fantom iránt sokkal szenvedélyesebb, egyúttal szembe mer vele szállni, vagy akár megvédeni őt egy jól célzott pofonnal, amely Raoul arcfelén csattan, amikor az a Fantom elfogására való tervét tálalja... Julia Udine (Christine) és Chris Mann (Fantom) tetszett.




Nincsenek megjegyzések: