2016. augusztus 13., szombat

Ének az esőben - debűtált Szegeden

Pár videofelvétel következzen, híradás a darabról, a próbáról, a sikeréről...

 



Szerény véleményem szerint az Operettszínház megint csak "elkurválkodott" egy előadást... Pedig sok jót, szépet ki lehetett volna hozni ebből, és itt elég lett volna a minimális változtatás, mégis sikerült elrontani Kathy belépőjét, mint "kezdő színésznő", és komoly munkája lehetett Gömöri András Métának és Kis Kerényinek alias Kerényi Miklós Máténak abban, hogy NE összehangoltan táncoljanak, Don és Cosmo közös jelenetében... nagyon kár érte...

Ebből kifolyólag most nagyon haragszom a Madách színházra! 
A palettájukhoz tökéletesen illett volna ez az előadás!


És, mint, ahogy már megszokhattátok tőlem, nem szeretem a filmet a színpadi megoldással összevetni, hasonlítgatni és hőbörögni miatta, ha ez utóbbiban nem olyan színészt sikerült választani, aki a széles vásznú alkotásban megfelelő lett volna... Sokan szoktak ekképpen nyilatkozni. Még szép, hogy nem vagyok ilyen. Ámbár az Ének az esőben ez alól nagyon is kivétel nálam! A szereplők nem mindegyikével voltam megelégedve, amikor kiderült a szereposztás, viszont egyiküket a saját elképzelésemben sikerült a valóságba "átültetnem", mégpedig Kiskerot. 

Még akár fejlődhetnek is, hiszen majd tavasszal érkezik a kőszínházba a bemutatója a darabnak, még bármi megtörténhet... Szóval, adok neki egy esélyt, ám ebben a formájában számomra (még a Balkánon is vért kíván) elképzelhetetlen, hogy megkedveljem...


Aki szereti a revüt, annak ajánlott a megtekintése! És persze azoknak is, akik nem ismerik az eredeti művet. Aki látta, és szerette a filmes feldolgozást, az ne menjen el erre - mert csalódni fog!

Pár infos oldal és vélemények a darabról:
Rajta leszek, hogy keressek kritikákat róla, nem maradtok le semmiről! :)

A darab augusztus 12-én, 13-án, 14-én, 19-én és 20-án lehet megtekinteni a Szegedi Dóm téren.

Érdekességképpen megjegyzem: A Szinetár Dóra által viselt jelmez (a darabban ő alakítja a borzalmas hangú Linát) a Rebecca - A Manderlay-ház asszonya című darabban volt viselve általa és kolléganői, Vágó Zsuzsi és Vágó Dettike által.

Újrahasznosítás! :)





Nincsenek megjegyzések: