2016. augusztus 17., szerda

Más szemszögből - Elvállaljuk, játszuk, majd kíválunk

2016-ban kivált a csapatból - Pankotay Péter (Piangi szerepében volt látható) és Horesnyi László, aki  Kikiáltóként volt látható az előadás elején, szerette a szöveget változtatni, viszont ebbe mindig belebonyolódott... helyébe a korrepetitort (Monsieur Reyer) alakító Bognár Zsolt került.

Korábbi kiválások:
Király Linda és Bíró Eszter (Christine Daaé): 

Az Linda esetében elmondható, hogy csak egy ugrás volt a karrierjében, egy pillanatnyi megálló,a mi érthetetlen számomra, hiszen Linda nem az a típus, akit Christine Daaé szerepében eltudnék képzelni, leginkább hangi kvalitása miatt, inkább Primadonna jellegű, vagyis La Carlotta-hoz illene. 


Bíró Eszter ugyan jól alakított, mégsem maradt sokáig, mondhatni ő egy kóborló lélek - és valahol csúnya dolog részemről, hogy ezt gondolom róla, viszont a tapasztalatom mondatja velem: Eszter a nagy szerepeket megszerzi, egy rövidke ideig játssza, és utána tovább is megy...valahol gonosz dolog részéről, és, úgy vélem, csak az életrajzát szeretné bővíteni, még ha nem is volt túl sokáig porondon...


Mindkét hölgy, körülbelül 1 vagy 2 évig volt látható a színpadon, tartalék volt a nagyszerű Krassy Renáta, és még gyesen Fonyó Barbara. Lényegében őrá vártunk. :) 

Fantom/Raoul: Miller Zoltán felfogásában volt látható a színpadon, természetesen nem egyszerre. Az első szereposztásban, ő volt a vikomt, de mellette elvállalta a Fantom szerepét is, így az álarcos férfiak egy triót alkottak. 2003-2005 között szerepelt a Madáchban a művész, majd énekesi babérjait szerette volna folytatni, megvált a színháztól, és a szerepeitől. Helyébe kellett találni valaki újat, amit Szirtes Tamásnak hamar sikerült megoldania, hiszen a frissen diplomázott, ezelőtt Svájcban tanult ifjú, Posta Victort szerződtette, aki 2006-ban lépett fel először, a világon elsőként a legfiatalabb Fantomként (26 évesen!).

Raoulok "terén" is volt változtatás a 2016-os új beállót megelőzően. Nagy Sándor egy időben Posta Victorral került a színházhoz, a darabba is. Pár évig, egészen a 600. előadásig szerepelt, majd kivált a gárdából, de a Madáchnál maradt, prózai nyomvonalon, egy-egy zenés előadásban is feltűnt. Ő úgy interpretálta távozását, hogy a prózára szeretne koncentrálni, jobbára ez a műfaj érdekelte inkább. Holott az igazi indoka az is lehetett volna, hogy a hangja már nem bírta hozni azt a színvonalat, amit Raoul-nak képviselnie kellene... Helyébe, egy korábbi castingon (József és a színes álomkabát) megbukott színész kapott lehetőséget, és a mai napig ő is színre viszi a vikomt karakterét. Neve: Magyar Bálint.

A Magyar Bálint premier előadása eredetileg a Sasvári-Mahó felállással lett volna, végül ez módosult, így első alkalommal Posta-Fonyó párosával alakította a sármos vikomtot

Az igazgatók is változtatva lettek, ámbár itt sajnos még nem sikerült kiderítenem, mikor váltak ki a csapatból: André szerepét illetően voltak sokan, kezdetben Szerednyei Béla (mai napig játssza) és Mikó István. Lippai László


Meg Giry - az egyik legváltozékonyabb karakter a darabban, hiszen nagyon sokan alakították, átvették egymástól a szerepet, mint egy stafétabotot. Ladinek Judit (2003-2007 között) volt az első, mellette osztozott a karakteren, Kuthy Patricia (mind a mai napig remekül hozza a figurát) és Váradi Viktória (2003-2007). Később csatlakozott egy szőke Meg Giry (mivel a többiek mind sötétebb hajszínnel rendelkeznek), Haffner Anikó (2005-2010?), majd 2013 körül ismét egy sötétebb hajszínű balerina, Lóránt Enikő.


"Új" Meg, Lóránt Enikő
Háttérben Ladinek Judit, elől André szerepében Mikó István


Nincsenek megjegyzések: