2016. augusztus 29., hétfő

A cseh fantom izé

Kicsit féltékeny vagyok rájuk (azért "izézem" le őket)...

A prágai Fantom Opery csapata nagyon jó ötletekkel, énekesekkel álltak elő, így az ő  Fantomjuk igazán kiválóra sikeredett. Ezért is rajonganak a külföldiek érte. Ugyanakkor kalóz felvételt még nem gyártottak, mint a többi előadáshoz képest. Talán ez is egyszer összejön... Youtube tele van velük, csak keressetek rá, egy-egy jelenetre. De, ameddig sajnos ebből a változatból nincs videó, addig a az előadásból készült képekkel tarkított hanganyagokat lehet hallgatni.

Újszerű, szuper ötleteket vittek a darabjukba, amik a darabot újabb nézőpontból közelítették meg, érdekesebbé téve azt, új köntöst kapott, és ez a frissítés mindenképpen jót tett neki. Az ötleteket akár más feldolgozásokban, akár az eredetiben, akár más non replikákban érdemes lenne fontolóra venni, és a darabba belevenni. Példának okán, nekem tetszik, hogy milyen barátias a légkör, a szívből jövő kacagásokkal a Raoul-lal közös Kicsi Lotte vagyis csehül Malá Lotte címá számban. Nem érzem azt, hogy csupán szöveget mondanának, hanem tényleg egy régi kapcsolatot idéznének fel. Ezt érdemes megfigyelni. :)


Mi tagadás, ez a verzió is búcsúzni fog (2016 december végéig marad, helyét átadja majd a Vámpírok báljának), így aki még úgy gondolja, hogy megnézné van rá lehetősége.

Csehül a dalok címe: 
  •  Gondolj rám - Mesla me
  • Angyali hang - Andel Hudby
  • Kicsi Lotte - Malá Lotte
  • Angyali hang/Tükör - Andel Hudby/Zrcadlo



Nincsenek megjegyzések: