2015. április 12., vasárnap

'Várj még, ne hagyj el, ne menj el!" - Mahó Andrea egy másik arca


Mahó Andrea hangja és a neve nem ismeretlen a musicalszerelmeseinek körében. Számos szerepet eljátszhatott, többek között ő volt Cosette a Nyomorultakban, Csókos asszonyként bűvölte el a Josephstadt lakóit, vagy alakította Capulet Júliát, de Mária főhadnagyként is helyt állt. Leggyakrabban naivát játszott, ezektől eltér Mary Poppins karaktere, aki egy kiegyensúlyozott, erős, szigorú, de barátságos személyiség.




Mégis a legnagyobb ismertséget Andrew Llord Webber musicalje, Az Operaház Fantomja hozta el, mely műben az ifjú kóristalány, Christine Daaé szerepét formálja. A zeneszerző, Webber is rajongójává vált, és el akarta vinni magával külföldre, hogy sztárt csináljon belőle, de Andrea nem egyezett bele, mert itthon akarta kivívni az elismerést. Azóta töretlenül halad előre, munkásságát méltatják, a színházi munkája mellett zenés koncertek gyakori fellépője.



Rendkívül erős baráti kapcsolat fűzi kollégájához, Csengeri Attilához. Andrea a való életben egy igazán kedves, szeretetre méltó hölgyemény, aki végtelen módon szerény, sosem törekszik, hogy rivaldafénybe kerüljön.



A palettája színes, musicalektől kezdve az operetten át sok műfajban kipróbálhatta magát. Lírai dalok állnak hozzá legközelebb, ám a következő két videó nem a visszafogottságról árulkodik a zenéjét illetően. Sosem hallott zenei stílusban énekel Andrea.




A dal egy régmúlt szerelmet sirat, a hangzása Nightwish-re emlékeztethet minket. A második felvétel a hivatalos klip, régebbi videó, de szerintem nagyon kifejező. 


Érdekesség Mahó Andihoz kapcsolódóan:

Nincsenek megjegyzések: