2015. június 10., szerda

Ha itt a nyár, nem biztos, hogy vége a színháznak is...

Kedves Olvasóim!

Idén sem maradunk musicalek nélkül, amint a kőszínházak bezárják kapuikat. Ha Budapesten tartózkodtok, érdemes ellátogatni egyes programokra, amit a Budapesti Nyári Fesztivál kínál:

http://www.szabadter.hu/

Ezek közül kiemelek párat.



Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A nyitókoncertet június 12-én fogják tartani, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei, aznap este az ő tolmácsolásukban megismerhetjük Liszt és Dante kompozíciójukat. A karmester, a méltán híres Kocsis Zoltán lesz. A részletes programról: http://szabadter.hu/programok/item/1881-nemzeti-filharmonikus-zenekar-liszt-%C3%A9s-dante-nyit%C3%B3koncert.html#.VXhKtfntlBc

Szimfonikus előadásokból nem csak ez az egy lesz, szóval érdemes böngészgetni.
A komolyzene kedvelőinek és a táncszerelmeseinek is kedveskednek a szervezők: operák (Sába királynője, Tosca) és a táncjátékok (Carmina Burana, Benyovszky) szórakoztatják majd a közönséget estéről estére.

A szabadtéri programok idén is nagyon változatosak, a komoly zeneiséget felölel szerzeményektől egészen a könnyedebb műfajokba belekóstolhatunk. 

Idén sem maradhatnak el koncertek, szintén hagyománynak minősül, hogy Fenyő Miklós a Margitszigeten "hungáriázik", Miller Zoltán ismét visszatér egy színes előadással, amelyben megmutatja pop és musicales oldalát is.Számomra újdonság Koncz Zsuzsa egy estét koncertje, szóval, aki szereti őt hallgatni, siessen minél előbb, mert vészesen fogynak a jegyek! Újdonságként láthatunk a szabadtéren éjszakai revű cirkuszt (Ooh la la) vagy például táncszínházi látvány-show-t, ahol Marco Polo kalandjait nyomon követhetjük. A nagy sikerű Virtuózok produkció, a fiatal tehetségek versenyén sikerrel szerepelt kis művészei is kilátogatnak egyszer a szigetre. 

Musical tekintetében a közönség Andrew Llord Webber nagy sikerű darabját, Jézus Krisztus Szupersztárt tekintheti meg, a Győri Nemzeti Színház felfogásában. A művet kicsit új köntösbe bújtatták, modernebb a felfogás (hasonlóan a filmhez), díszletileg tökéletes, énekhangilag kifogástalan produkció: http://szabadter.hu/programok/item/1891-j%C3%A9zus-krisztus-szuperszt%C3%A1r-musical.html#.VXhON_ntlBc



A szárazföldön, a Városmajori Szabadtéri Színpad programajánlata bővelkedik prózai előadásokkal és koncertekkel egyaránt, de még gyermekelőadásokkal (Szépség és a szörnyeteg), bábjátékkal (Óz a nagy varázsló), tragikomédiákkal (Tóték) és regényfeldolgozásokkal (Édes Anna) vagy színművekkel (Figaro házassága) is  találkozhatunk,  íme a kínálat: 

Musical viszont itt is lesz, mégpedig a Legyetek jók, ha tudtok, A dzsungel könyve és a jelenleg a Belvárosi Színházban futó produkció, a Hair. 

A kezdőoldalról elérhető egy részletes, az összes programot átfogó dokumentumot, a jobb oldalon, a vízszintes menüsor alatt.



Nincsenek megjegyzések: