2015. október 8., csütörtök

Lengyel Fantom - non replika - 2016-ban újra Varsóban az előadás

Maszkabál jelenet...


Úgy tűnik megelégelték, hogy csak az ő nemzetük fejezte be a non replika produkció pályafutását, így megszületett azon döntés, hogy 2016-ban visszahozzák a darabot, felvéve a versenyt a konkurens változatok nemzeteivel (magyar, az amerikai turnéváltozat, a cseh, az észt, a román és a finn).

A lengyel előadás tulajdonképpen a 2004-es Joel Schumacher rendezte filmet utánozza, ámbár a díszletek hatalmasak és egy-néhány jelmeze szebb a szélesvásznú művel ellentétben. Játék szempontjából és hangilag nagyon jó szereplő gárdát sikerült összeválogatnia a lengyel társulatnak. Az egyik Fantom operaénekes, tehát a Fantomnak van múltja.

A legjellegzetesebb vonásai:
- A csillár (az eredeti, a La Garnier Operaház fényforrásának mintájára készült el) a darab büszkesége, hatalmas, és lassú a zuhanása, ugyanúgy Christine-t szeretné elsodorni, de végül csak a zenekari ároknak "esik bántódása"
- Maszkabál jelenet - a legigénytelenebb kidolgozás, teljesen a filmet majmolja, közben szerényen megmosolyoghatjuk a furcsa kitalációt, hogy a Fantomot kalózkapitányként láthatjuk viszont. Christine lenyúlta a Szépség és szörnyetegből Belle jelmezét, Raoul egy huszadrangú huszártisztként teszi tiszteletét a bálon. Érdekesség, hogy a főhősnőt senki sem üldözi vagy kísérti a jelenetben, itt csupán jól érzi magát a jegyesével, Raoul-lal. 
- A díszletei monumentálisak.


A közösségi oldalon, ezeket a képeket találhatjátok a darabról: 


Nincsenek megjegyzések: