2017. október 7., szombat

Non replikák és a Love Never Dies

Parádés megoldás a bakira, távolról éneklem a szerelmes nótát, furcsa arcú Christine az LND-ben...

Derrick Davis és Eva Tavares
1. Phantom of the opera --> US tour
A turné változat az eredetihez képest leginkább a színpadi megjelenítésében és egyes jelenetek "jobb" feldolgozásával, ugyanakkor az eredeti jelmezeinek piciny módosításával lett elgondolva. A darabban Christine Daaé erősebb és életszerűbb nő, aki ha kell álomittasan szerelmes tud lenni, ha kell hisztizik a színpadon. Ezúttal egy igaz különlegességgel szolgálok, az új belépő jóvoltából. A felvétel egy bakit mutat be, amiről nem igazán volt szerencsém korábban hallani, hogy előzőekben előfordult volna. Christine beugrik Carlotta helyére, és elénekli Elissa dalát, a Gondolj rám-ot. A felvételen jól látható, hogy a szoknyát nem sikerült a színész kollégáknak (itt általában Meg és Madame Giry szokta) normálisan rögzíteni, így szerencsétlen Eva Tavares-nek minduntalan fognia kellett, vagy óvatosabban lépdelni a színpadon, nehogy egy pillanat alatt leesen róla a szoknya... kollégái is észrevéve a hölgy nehézségét, inkább visszafogták magukat, csokrot is cxsak egyet kapott a meghajláshoz, hogy a másik kezével fogni tudja a jelmezét... Ügyesen megoldotta, sajnos azért ez olyan, ami eléggé észrevehető, ugyanakkor ettől lett ez a produkció más. Szerencsére az Angyali hangban már leveheti a ruhát, így könnyedebben és a játékán is látszott a megkönnyebbülés. :) 


Sofie Asplund és John Martin Bengtsson
2. Finn non replika Göteborgh-ban
Mint tudjuk szeptember 23-án nyitották meg a götebourgi előadást. Jöttek is a szenzációs képek a darabról. Örömmel veszem, hogy most már felvételt is közöltek (természetesen ez nem a hivatalos, hanem a kalózmegoldás...). Ezúttal a "Miért hoztál fel ide?/Szeress, csak ennyit kérek én" dalt kapjuk megtekintésre. Korábbi téves információmat, miszerint svédül énekelnek, ezt vissza kell vonnom, mert úgy tűnik ennek a non replikának minden bemutatásakor az eredeti angol nyelven kell felhangoznia. A szerelmi kettős az Operaház tetején játszódik, díszletként a színház tetőtere és egy gigantikus angyal szobor szolgál. A duett furcsasága, míg szinte minden előadásnál Raoul és Christine egymás közelében tartózkodnak (ölelésbe forrnak, megfogják egymás kezét sokkal sűrűbben mint ebben a verzióban), úgy itt eléggé távol állnak egymástól a szereplők. Szinte kilométerekre egymástól közlik a másikkal, hogy mennyire szívesen védené meg az egyik, míg a másik mennyire szeretné, ha szeretné... érdekes. :) és ismét más megoldás. Hasonlóan gondolta a fentebb közölt turné változat is, de talán ez "még messzebbről éneklős változat... A videóban Sofie Asplund és John Martin Bengtsson látható és énekel.



3. Love Never Dies - elrajtolt a turné változat Amerikában
A korábbi hírek beigazolodtak, és ha már Párizsban nem tud original Fantomként szerepelni, úgy Gardar Thor Cortes tiszteletét teszi a turné verzióban, más ismert arcokkal együttvéve. Többek között itt van nekünk az egykori broadway-i Christine, Mary Michael Patterson, aki Meg Giry-t alakítja, sokunk megdöbbenésére, a felvételeken is jól látszik, hogy a szőke hajszín nem igazán neki való... Nem beszélve az új főhősnőről, akit Meghan Picerno játszik, az arca számomra nagyon furcsa, kissé karakteres...nem az a tipikus szép Christine...majd meglátjuk. :) Az érintett helyek.


Nincsenek megjegyzések: