2016. február 8., hétfő

Emléktöredékek 21. - A 600. show - a darab, ahogy még sosem láttad

Emlék
- 600. előadáson kitűzőt kaptam, Meglepetés is ért minket: Három Christine, három Fantom, három Raoul...


Egy volt évfolyamtársnőmet hívtam meg az előadásra, örömmel mondott igent, mivel a kerek évfordulós előadásokat szereti. Én is. :) Az est folyamán a következő megállapításokat vonta le: Christinek közül Krassy Reni tetszett neki a legjobban, utána Fonyó Barbara és legvégére Mahó Andreát sorolta. A játék alapján rendezte őket sorrendbe, hangilag mindhárom művésznő tetszett neki. A Fantomokkal és a Raoul-okkal is meg volt elégedve. :)

Szereposztás a következőképpen alakult:

Fantom Posta Victor Csengeri Attila Sasvári Sándor
Christine Krassy Renáta Fonyó Barbara Mahó Andrea
Raoul Magyar Bálint Nagy Sándor Bot Gábor
André, igazgató Szerednyei Béla
Firmin, igazgató Galbenisz Tomasz
Madame Giry Bencze Ilona
Meg Giry Kuthy Patricia
La Carlotta, primadonna Sáfár Mónika
Signor Umberto Piangi Rozsos István




Az ünnepi alkalmakkor, a hármas szereposztás összes fellépője (amennyiben nincs más színházi fellépése és tudja vállalni), rendszerint megjelenik a színpadon. Természetesen a tapsrendig nem egyszerre, bár vannak kivételes esetek. Lássuk a felépítését:

1. Posta Victor "Brava, brava, bravisszima"-ját hallhattuk, így elsőként ő énekelte a címszerepet, társai Krassy Renáta és Magyar Bálint voltak.
2. Az Éj zenéje alatt mindhárom Fantom jelen van, így Christine illúziója többet enged mutatni, nem egy Fantom, hanem egyszerre három tartja bűvkörében, csábítja varázslatos énekével. Victor oldalra mutat, és a dalt hivatalosan Csengeri Attila kezdi el, majd ismét oldalra mutat, és Sasvári Sándor jelenik meg, végül Victor is elénekel szólóban egy versszakot. Közösen, egyszerre is dalolnak, csodaszép az összhatása. A dal végén, mivel Csengeri jön váltónak, ezért ő kapja el az ájuló szőke Christine-t. Majd az őrült orgonajáték előtt azt láthatja a közönség, ahogy a másik két Fantom rásegíti Attilára a köpenyt. A szundikáló Renit pedig Fonyó Barbara váltja a csónakban.
3. Igazgatók irodája vagy Maszkabál: Magyar Bálintot Nagy Sándor váltotta. Pontosan nem emlékszem a helyszínre, de itt szokás váltani....
4. Temető jelenet, a trió fellépése - Fonyó Barbaráé a temetőben játszódó jelenet, a szomorú ballada, ezt követően a Fantom érkezik vagyis a Fantomok (Csengeri mellé betársul Sasvári), és két Raoul (Nagy Sándor és Bot Gábor) is megjelenik, ekkortól veszi át a harmadik szereplőgárda a darab folytatását.


Csak a főszereplők változnak folyamatosan, míg a mellékkarakterek váltói a darab végén, a tapsrendnél, fekete színű ruhákban jelentek meg.

A 600. előadáson sem maradtunk extra produkció nélkül:
 - Az ünnepi hét minden előadása végén fellépett egy-egy művész, aki a darab egy kiválasztott dallamát átdolgozta, ezek között volt az Adagio is.
 

Nincsenek megjegyzések: