2015. május 30., szombat

Mary Poppins az évadban utoljára repült el...

"Egy kis mézzel az orvosság is leszalad simán, de leszalad simááán, leszalad simán..."

Időpont: 2015. május 30. (szombat) 19.00
Helyszín: szokás szerint a Maádchban...
Előadás: A lapos kalapos avagy Mary Poppins


Eleddig sosem jött össze nekem a szombat esti előadásokra a pótszék váltás. Jelentem: most sikerült! Hurrá! 

A szereposztás a következő volt:



Mary PoppinsOroszlán Szonja
BertiSándor Dávid
George BanksDunai Tamás
Winifred BanksKoós Réka
Jane Banks (gyerek)Vida Sára
Michael Banks (gyerek)Berecz Kristóf Uwe
Bumm tengernagy / BankigazgatóKoltai János
Andrew kisasszonyPándy Piroska
Madaras asszonyBaranyai Annamária
Néleusz / ValentinSerbán Attila
Corry néniHűvösvölgyi Ildikó
Brill néniDobos Judit
Parkőr / NorthbrookBarát Attila
Robertson AyNémeth Gábor
JátékmackóKödmen Krisztián
Rendőr / Von HusslerLaklóth Aladár
Katie dada / BabaWégner Judit
Csirip kiasszonySzumelidisz Krisztina
Anni-FanniLászló Anikó
Vaszilenko Eugenia


Jobb szórakozásom nem lévén, és mert nagyon szeretem a darabot, mindenképpen szükségem volt egy egyedi dózisra is, tehát nincs három szereposztás, csak egy Mary és egy Berti játssza végig az egészet, természetesen ehhez az élményhez csak egy páros tudott igazán hozzájárulni: Oroszlán Szonja és Sándor Dávid. Pár napja korábbi felvételeket nézegettem meg róluk, amit a Madách TV hozott nyilvánosságra, ezen videók a legeslegelső bemutatókról voltak hivatottak részletes tájékoztatást adni. 

Íme a kettősöm felvétele, ők hogyan élték meg Mary-t az első alkalommal:



A 200. előadás szereplőgárdája picit módosult a jelen közölt felsorolásban. Leginkább Dunai Tamásnak örülök, Mr. Banks szerepében, hiszen vele még nem volt szerencsém megnézni. Sokan őt kiáltják ki a legjobb apukának. Nálam egyelőre Szervét Tibor viszi a karaktert. Számomra mások a gyerekszereplők is, aminek örülök, főleg Uwe-nak, ő aranyos és egy harsány fiúcska. Andrew kisasszony figuráját ezúttal Pándy Piroska megformálásában látom majd, nagyon kíváncsi vagyok. Serbán Attila Néleuszként jelenik meg a park jelenetben meg a karját elvesztő bohócként. Wégner Judit kevésszer hallatja hangját, két szerepet is tudhat magáénak, de ő nem volt a múltkor. 

Szonjáról úgy hírlett, hogy nem örvendett kellő egészségnek, amikor a 200. előadáson szerepelt, bizonyára ezért is Mahó Andi vitte a hátán Vajkkal karöltve a darabot. Remélem azóta sikerült visszanyernie a hangját, egészségét. Sándor Dávidot mindig is szerettem, sosem volt elől, a rivaldafénybe Berti nyomán került, és szerintem, igenis van élet a játékában. Koós Réka az ünnepi előadáson lenyűgözött, csodás anyukaként, remélem most is hasonlóan fog teljesíteni. Baranyai Annamária sótlan volt, nem is igazán idős hölgyet láttam tőle, túl gyorsan mozgott, ámbár a Madaras asszony zenéje erős érzelmi hatást gyakorol rám. Hűvösvölgyi Ildikó, mint egy manó, úgy ugrik elő a jelentében a pult mögül, egy idő óta nagyon megkedveltem őt. 


Korábbi tapasztalatok az előadásról:

Nincsenek megjegyzések: