2016. február 29., hétfő

Kitekintés a Nagyvilágba, vagyis Los Angelesbe - Irány a Vörös szönyeg! :)

Oscar-díjjal szemezve...

Megtöröm az Emléktöredékek sorozatomat egy kis kitekintéssel az Oscar-díj átadóval kapcsolatos élmények miatt.

Oh, nem! Nem, nem, nem. Sajnos, nem vehettem részt a világhírű eseményen, hiszen nem készült el időben a ruhám....:D 

Viccet félretéve, tegnap, február 28-án, (ottani idő szerint) délután negyed 5 környékén felvonultak a hírességek a Hollywood-i vörös szőnyegen. A közvetítés abszolút részletekbe menő volt, több helyszínen megfordultak a riporterek, és akit csak el tudtak kapni, pár rövidke szóra elcsevegtek velük. Minden beszélgetés után természetesen ez a mondat hangzott el: "Érezzék jól magukat/Érezd jól magad!" A megszólítottak között volt az Amerikai Filmakadémia elnök asszonya, Kate Blanchett, Sylvester Stallone, és a férfi,a kinek egy világ szurkolt, hogy végre megkaphassa a maga Oscar-ját, Leonardo DiCaprio. 

Különleges ruhakölteményeket is megcsodálhattunk, köztük Lady Gaga egyszerű, de igazán látványos estélyijét, többek között a legjobb női szerepért járó díj győztesének, Brie Larson-nak csodálatos mélykék viselete, a szemnek kellemes látványt nyújtott. Ilyenkor előre megtervezik a Hollywood-i hírességek a ruházatukat, hisz ez nem egy hétköznapi esemény, itt kérem szépen ki kell öltözni, ki kell nézni valahogy! (Nem olyan feslett cuccokban járni, mint egyesek teszik ezt a színházakban...de két külön kategóriáról beszélünk)...

Az est házi gazdája Chris Rock volt, aki eléggé szabad-szájú viselkedést mutatott, bírálta a celebeket, akik bojkottálni akarták a díjátadót, illetve a "főgondja" az volt, hogy egyetlen színes bőrű színész nincs a jelöltek között. 

Nemes Jeles László köszönőbeszédet mond

Aztán eljött a kis szobrocskák kiosztása is... A 18. kategória volt számunkra, magyaroknak a legfontosabb: Örömünnep kiváltképp van okunk, hiszen a Saul fia elnyerte a filmipar legrangosabb díját, az Oscart!!! Méltán lehetünk büszkék a műre, az alkotókra, a szereplőkre és minden közreműködőre, aki részt vett a létrejöttében! 34 év múltán végre újból nyerhetett egy magyar alkotás a rangos díjátadón! A film igazi diadalutat járt be, számos kitüntetéssel büszkélkedhet. Művészeti értéket képvisel, a témája elgondolkoztat és átéled, a zenéje hatásos. Méltán lehetünk büszkék rá, ezt a filmet mindenkinek látnia kell! Nagy szeretettel gratulálunk Nekik! :))) 

Nemes Jeles László, Rajna Gábor, Sipos Gábor és Röhrig Géza a 88. Oscar-gálán

A legfontosabb mondat:

"Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely segít, hogy emberek maradjunk, erről a reményről szól ez a film."


Pár érdekes cikk a nagy alkalomról:
A Titanic egykori álompárja, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet pózolt a vörös szönyegen - Kate nehezen bírta visszafolytani a könnyeit, ahogy Leo-t hallgatta, aki - végre valahára! - megnyerte a saját Oscarját
A nyertesek: Mark Rylance (Kémek hídja), Brie Larson (A szoba), Leonardo DiCaprio (A visszatérő - mondhatni szó szerint) és Alicia Vikander  (A dán lány) az elnyert Oscar-szobraikkal




Egyéb közlésem: A Vígszínházban 1500 Ft-ért a mai napon, febr. 29-én 8 órától vetítika  filmet. Aki még nem látta, akár most is szerezhet rá jegyet. Íme a link: 




Nincsenek megjegyzések: