2016. február 23., kedd

Emléktöredékek 36. - Első sorból másként látod a világot

Bejegyzés:


A 700. alkalmat követően, azaz két nappal később, ELSŐ SORból néztem meg a darabot!!!! Igazi élmény volt!!! A Victor-féle első soros ülést, sajnos, már nem kaphattam meg, ellenben volt egy Attilásra még jegy, akkor miért ne?


Régóta dédelgetett álmom volt, hogy első sorból megnézhessem a Fantomot. Közelről látni a színészek mimikáját, játékát, midnen apró rezdülésüket, amit más helyütt nem igazán tudsz átélni vagy megélni (kivéve a közeli erkély és emeleti pótszékes részlegeket). Távolról az összkép, az egész színpadi történések láthatóak és jobban élvezhetők, míg közelről a színészi munkát lehet megcsodálni, a karakterekbe fektetett energiát.


Ámbár, a jegyelővételnél elkapkodták előlem az első soros jegyeket, így pár évvel korábban a második sorba szorultam, és nem volt rossz, de nem is volt annyira kitűnő hely. Viszotn az volt az első élményem, amikor a nagy címszereplőket (akik a lemezen is énekelnek) Mahó-Sasvári megkaphattam. Az a csók, kérem szépen mindent vitt. És, Mahó Andi vicces volt elkent rúzzsal....

Az első sor már egy másik dimenzió. Aki itt foglal helyet, annak eléggé keményen állnia kell a fizikai kontaktust, ugyanis - Füst mehet az arcba! :-) (esetleg cserépdarab az ölünkbe, ha vázát történenek - de ez egy másik előadás alatt történt)

Csengeri-Mahó-Homonnay volt aznap az álomtrió. Szép előadást kaphattam ismét, és szuvenírként a Maszkabál girlandja dukált. Újabb rezdülések, impulzusok és egy vicces tapasztalat, miszerint Homonnay Zsolt nagyon rákoncentrál a zenekar vezetőjére, (Zádori Lászlóra - őt a legkönnyebb felismerni, - mindig a nagy karlendítéseknél hangosan beleszippant a levegőbe), mintha a tetőtéri duettet is inkább a karmesterrel "énekelné" és nem a partnernőjével...




Nincsenek megjegyzések: