2016. február 24., szerda

Emléktöredékek 37. - Rivaldafényben a kultúra

Bejegyzés:
Októberben Mahó Andi és Csengeri Attila fellépnek az ALLEE bevásárlóközpontban.

Ehhez a kis szösszenethez idéznék magamtól, egy korábbi írásomat a blogról, ott több részletre derül fény az eseményt illetően: 

"A darabhoz fűződő további kapcsolatom (utalás a Spamalot-ra):

Tavaly, 2013 decemberében a Madách színház művészei megjelentek az Allee bevásároló központban, hogy előadásaikat népszerűsítsék, illetve az újonnan megnyílt jegyvételi standoknak közönséget toborozzanak. Azt mondanom sem kellett, hogy a fellépésük sokunkat odavonzott. :) Már garanciát képeztek a nevek, akik aznap felléptek. Pár perces hangolást követően felálltak a táncosok és a darabból ismert, Mongol jelenettel kezdetét vette a műsor, majd Barát Attila jelent meg a színen, mint Artúr király, szolgája ezúttal Sándor Dávid volt. A felhők fölött mindig kék az Ég, című számmal nagy sikert arattak. Nagy Sanyi sajnos nem énekelt, ő csak a felkonferáló volt, bár szerintem többen gondolatban drukkoltunk, hogy énekeljen vagy mutasson már valamit... :)

Szintén az Allee-ban október elején léptek fel az előbb ismertetett dallal, a Rivaldafényben a kultúra című rendezvénysorozat keretein belül. Tulajdonképpen, első három héten a Madách Teátrum művészei szerepeltek, a színház ismertebb előadásaiból részleteket adtak elő. Az első alkalmon Sándor Dávid és kedves felesége, Kecskés Tímea énekeltek részleteket. A programról bővebben:

Október 3. csütörtök, 17.30 és 19.00 óra
Részletek a következő musicalekből:
József és a színes szélesvásznú álomkabát, Mary Poppins, Macskák, Spamalot 
Előadják: Kecskés Tímea, Sándor Dávid


Október 4. péntek, 17.30 és 19.00 óra
Részletek az alábbi musicalekből:
Koldusopera, Jézus Krisztus Szupersztár, Nyomorultak, Volt egyszer egy csapat, Az Operaház Fantomja 
Előadják: Mahó Andrea, Csengeri Attila


Október 5. szombat, 11.00, 15.00 és 17.00 óra 
ABBA slágerek. Előadják: Gallusz Nikolett és Polyák Lilla

Október 10. csütörtök, 17.30 és 19.00 óra
Részletek az Evitából, illetve Latin mix. Előadják: Détár Enikő, Ladinek Judit

Október 13. vasárnap, 11.00, 15.00 és 17.00 óra
Részletek az alábbi musicalekből: Evita, Chicago, Producerek, Fame. Előadják: Ladinek Judit és a Madách Színház Táncművészei, Vaszilenko Eugenia Thorn és Alone című koreográfiái. Előadják: a Madách Színház Táncművészei

(forrás: Madách Színház hírlevele nyomán)"



Munka után rögtön rohantam, bár még akadt egy probléma, mégpedig: az épületben hagytam a "súlyzó" vízes palackomat, amit nagyon szeretek. Aznap kész rohangálás volt az életem....

Andrea és Attila szép duetteket adtak elő, olykor szólóban is énekeltek, összességében maradandó élményt nyújtottak a teljesítményükkel. Az előadás előtt és után megcsodálhattuk (mivel,hogy összetalálkoztam a jegyszervező ismerősömmel) a Madách színház relikviáit. Képet sajnos nem engedtek készíteni, de nem kellett félteni...valahogy csak megoldottuk, bár szívesen felrúgtam volna azt a szemét biztonsági őrt, ahelyett, hogy a bolti lopásokkal foglalkoznak, ilyen piszlicsáré ügyekkel molesztálta a szenvedélyes rajongókat.... Na, jó, lenyugodtam! :D Szóval, az előadás nagyon tetszett, a helyszín az Allee Bevásárlóközpont déli oldalán volt, itt felállítottak egy kisebb színpadot, és egy vidéki színház nézőterének széksorát vehettük birtokba, míg folyt a műsor. Az Éj zenéje is elhangzott, külön érdekessége volt, hogy a néma embertársainknak egy hölgy mutogatta el a dal mondanivalóját, szövegi részét. 

Mahó Andival készült egy közös kép




Nincsenek megjegyzések: